dimarts, 26 de juny del 2012

Viatge a Brussel.les

                                                                 foto meva.



He passat quatre dies a Brussel.les. Diguéssim que aquest any no he tingut Sant Joan, o que l'he celebrat entre cerveses i "musles and potatoes"amb la companyia de la meva parella que cada any per el meu aniversari em regala una capital Europea. Guay eh!? Es molt curiós el cas Belga, podríem dir que com a país és molt petit (amb una població de 10 milions), amb uns nacionalismes molt marcats, la part valona i la flamenca i dues llengües i dues maneres de fer molt diferents, i amb Brussel.les com a major disputa e impediment per la separació d'ambdós països, i la capitalitat D'Europa com a màxima responsabilitat i fre a qualsevol camí a la separació. Una part rica que té la sensació d'estar mantenint a base de subsidis a la part més pobre, i una part amb una crisis econòmica més pronunciada i una taxa d'atur suposo que més elevada... però és la part que no he conegut de Bèlgica. Només he estat a Brussel.les i a Bruixes. M'ha semblat una ciutat molt oberta, molt moderna, molt cara, amb gent amb un alt nivell de vida, (suposo que molts d'ells funcionaris o dedicats al sector serveis i a la petita empresa emprenedora), que conviu amb molt indigent que transita per les places i els parcs sempre amb cerveses a la mà i cigarros a la boca, mai no demanen diners ni embruten més del comte o la "líen" al carrer, es nota que l'indigent autòcton te un subsidi i conviu sense enveges ni mal rotllos amb els modernos amb "traje i pajarita" i sortits de la pelu que es passegen a pocs centímetres sense córrer perill per el seu "despliegue" de patrimoni particular. Els locals i garitos impressionants,  perruqueries de disseny, galeries d'art, bars amb dj's exhibint les seves dots a les 7 de la tarde, vestits i "trajos", sabates i mocadors, mil complements a lloc, i cues estratosfèriques radera una furgoneta "supermegacool" que tres mega snops planten al barri de copes més de moda i es posen a fregir patates casolanes per que la gent comenci la festa amb L'estómac ple. Crec que és una ciutat on tot és possible, per algú com jo, enamorada de Barcelona, crec que la sobrepassa amb alguns temes. Ara, els hi falta el sol, el temps, el menjar i els preus d'aquí!
Per part nostre, l'únic que ens ha fallat és l'idioma, les nostres pintes, ulls, cabells i color de pell si tenim la boca tancada poden ser de diversos punts d'Europa, sobretot la meva parella que quasi té el cabells pèl-rojos i tenim els ulls blaus, però a la que obrim la boca des de el cambrer més repelen, la recepcionista de l'hotel, els senyor que et ven el bitllet de tren, o el que t'explica com arribar al carrer "fulanodetal", et mira amb un somriure de superioritat i torçant la boca amb una mirada del que té el davant el que li ha robat l'entrepà de foie-gras al seu fill et diu: Ahh sou espanyols! i nosaltres merdaaaaaaa! i després comencen les sospites sobre qui pagarà el tiberi de la taula! i es que tenim un nivell d'anglès pèssim com el del nostre president d'estat (em refereixo al Rajoy, el Mas ja ha demostrat que fa els seus deures), i a sobre venim d'un país que fa riure a tota Europa, amb una situació econòmica i financera insostenible, amb unes polítiques que ens han portat fins al desastre més absolut, i amb un nou desgavell polític actual que fa por i a sobre amb uns fums de Imperio de Carles I i V de Alemanya.
 Senyors i senyores, he decidit una cosa molt important, no torno a creuar la frontera fins que no posi de la meva part tot el possible per què no se'm pogui tornar a relacionar amb aquest país del rídicul, els toros i el pan al ajillo, amb un país tercermundista, analfabet i que a sobre va amb unes pretensions de Conde duque de Olivares, per  tant prometo baixarar-me les pròximes sèries amb V.O. i així aprendré els idiomes que convingui. S'accepten suggeriments que siguin econòmics, gràcies!
Per cert tot això ho paga la Merkel no!?

9 comentaris:

Le.chatnoir ha dit...

Doncs com t'entri la dèria de veure sèries manga en V.O.... ho tens "xungo" eh?! ;)
No en tinc ni idea de sèries actuals, com a molt la dimenssió desconeguda o Dallas, Suelen! jajajaja

Petons!

Francesc Bon ha dit...

Hola, Sofi (ja!) doncs que sigui la Chatnoir la primera en recomanar-te sèries ja em deixa bocabadat (perquè me la conec). Així que allà va el meu consell.

Pel teu gust estétic : Six feet under
Pel teu aire contestatari : Treme
Per que puguis riure amb aire gafapasta : The big bang theory
Per tenir problemes de parella derivats d'esteretips lleugerament sexistes : Entourage (i pels cameos, marededéu!)

I altres:

Per que es una maravella de cap a peus : Ex-aequo, The Wire i The Sopranos

Avís: les coses mai seran iguals quan hagis vist senceretes aquestes dues últimes.

Arbequí ha dit...

De fet fot molta ràbia que et prenguin per español quan no s'ho és!

el sofà taronja ha dit...

chatnoir: si, crec que abans començaré per barrio sesámo perquè no es tracta de perfeccionar sino de començar de zero que ja tinc una edat i el COU queda molt enrera!
Francesc: (sofi???? sort que no et tinc davant! ) De les que m'has dit, los soprano i the wire he vist algo però em recorden molt tarantino i em canso a la mitja hora! A vegades tinc dies aburrits i faig autentiques maratons amb big band! i totes les altres que has dit me les apunto per fer una primera cata! tu thas ficat amb juego de tronos!?
Arbequí:h i estic d'acord! però fem passos molt petits perquè ens coneixin a fora!

hiro ha dit...

M'alegra que el viatge anés tan bé!! ei!! i al final vau visitar Bruixes!!! :D
Així que Brusel·les és una Barcelona sense sol, ni el menjar i preus d'aquí,eh?? així doncs, encara no la supera ;)
Al menys vosaltres passeu desapercebuts, però jo tinc molta pinta mediterrànea i sempre em clitxen! ara, jo sempre els corregeixo dient, "I'm not Spanish, I'm Catalan!"

No m'extranya que no vulguis sortir del país, Espanya fot pena i al damunt ens volen anestesia amb "la Roja, que me la trae floja"!
Ja et vaig dir que havies de mirar les sèries en V.O! no saps com ha millorat el meu nivell de "listening"

pd: musclos amb patates!!! quin sacrilegi!!

Francesc Bon ha dit...

Juego de Tronos poquet a poquet vaig fent encara que les d'època així així. Amb la companyia de la meva filla Mònica, quasi 15 anyets que ja salta de Harry Potter als paios aquests que es passen el dia tallant caps !! Sessions tutel-lades de sèries i cinema, imprescindibles per un mínim sentit del gust.

idgie taro ha dit...

"modernos" amb traje i pajarita?? no voldràs dir "pijos"?? a veure si vas anar a parar al sarria de Brussel·les jajajaj i a mi em va passar el q a tu, semblo holandesa però obro la boca ni q sigui per parlar en angles però l'accent ja canta. tot i així (deuria ser per l'época) a mi em van tractar molt bé...

i el viatge a bruixes q tal?? jo del meu viatge a Bèlgica el millor va ser bruixes, la cervesa "grimbergen" i els wafles!!

pd: m'agrada molt la "foto teva" ;D

Anònim ha dit...

Doncs no sé pas què és millor si la "pandereta" del Rajoy o la prepotència i superioritat de la Merkel. Està clar que el que s'exporta d'Espanya fa pena (tot i que recorda que la spanish revolution va ser aquí i no allà), però crec que gent com tu i jo que no som responsables del que fan el sr. Rajoy, el rei i el Sergio Ramos (vaja, jo no me'n sento) no hem de sentir-nos inferiors a ells.

Que jo estic farta de tant guiri prepotent que ve aquí parlant amb el seu idioma sense fer el mínim esforç per fer-se entendre perquè la teva oblgació és que tu els entenguis a ells. Jo crec que en el fons el que tenen és enveja:
sol, mar, muntanya, tapilles, festa, migdiada... ;) i riquesa cultural i més. Vaja, tu que triaries unes braves o unes cols de brusel·les?

PD: Sóc nova en el teu blog i he llegit recentment les teves entrades antigues. En algunes he deixat comentaris.

Escarola

parèntesi ha dit...

vergonya aliena